15 augusti, 2024

Båtklubbens Dag i Stockholm 31 augusti

Heleneborgs båtklubb anordnar Båtklubbens Dag för 14:e året i rad lördagen 31 augusti.

Heleneborgs Båtklubb tillsammans med några andra Stockholmsklubbar drog igång Båtklubbarnas Dag 2010. En dag för att uppmärksamma och fira våra båtklubbar runt om i landet.

Idén var att klubbarna på samma dag, den sista lördagen i augusti, skulle fixa lite festligt både för medlemmar och besökare. Arrangemangen kunde variera beroende på ork och resurser, men att klubbar runt om i landet skulle göra sig påminda vid samma tillfälle varje år skulle få effekt.

Styrelsen för Heleneborgs Båtklubb, som även har valts till Årets Båtklubb av tidningen Båtliv, tycker fortfarande att det är en lysande idé och kör vidare.

Är du i Stockholm lördagen 31 augusti så är du hjärtligt välkommen till Heleneborgs Båtklubb. Det kommer att finnas fika och en båtprylsmarknad.

– Vi har en uppvisning med några av våra vackra båtar och du kan även få en gratis tur med några av dem. Kanske med den äldsta kända CG Pettersson-båten i Sverige, eller någon annan av klubbens nära 200 båtkulturbåtar, säger Stefan Iwanowski, som är en av initiativtagarna.

Välkomna till Långholmen i Stockholm och Båtklubbens dag på Heleneborgs Båtklubb 31 augusti.

Foto: Roland Brinkberg.