9 augusti, 2024

38-fotare från Wellcraft i ”Axopardesign”

Wellcraft har världspremiär för en helt ny, multifunktions crossover på den stora båtmässan i Cannes i september. Det är en båt i ”Axoparstil”, designad för att locka yngre båtfolk som söker spänning på vattnet.

Den nya serien bygger på Wellcrafts framgångar med deras ”Performance Cruisers”, som introducerades 2022. Den nya modellen ska leverera en ”robust båt med goda prestanda”.

Båten får en kombination av funktionella egenskaper samtidigt som den förses med rejäla motorer, vilket ger goda sjöegenskaper tillsammans med Wellcrafts djupa V-skrov och upp till tre utombordare.

Wellcrafts effektiva skrovdesign ger hög stabilitet vid höga hastigheter. Skrovet är byggt i ett stycke med vakuuminjicering med strukturella stringers för att ge hög styrka även under snabb offshore-cruising38-fotaren får breda sidodäck och höga fribord för att garantera en säker känsla ombord.

Denna dagtursbåt i premiumklassen erbjuder flest sittplatser i sin klass. Dessutom har cockpitlayouten på den 11,85 m långa båten gott om förvaring för all packning och utrustning. Ombord finns även en kabin med ett välutrustat pentry.

Wellcraft är en del av Beneteau Group sedan 2014.

Info: www.wellcraft.com