31 juli, 2024

Svenska Kryssarklubben arrangerar seglarskola för ukrainska flyktingbarn för tredje året

I måndags 29 juli startade seglarskolan för 30 barn från Ukraina i regi av Svenska Kryssarklubben. Barnen får under lära sig att segla och att veta mer om sjösäkerhet.

Svenska Kryssarklubben arrangerar för tredje året i rad jolleskola på Solna seglarskola för flyktingbarn från Ukraina som bor i Storstockholm. Med årets läger har totalt drygt 100 ukrainska barn fått uppleva det härliga med båtlivet. Pengarna till arrangemangen kommer från regeringen via Svenskt Friluftsliv.

Den 22–26 juli fick barn som gått tidigare år på seglarskolan gå en fortsättningskurs för att lära sig köra motorbåt.

Under sommaren har Kryssarklubben seglingsutbildningar för barn och ungdomar men då mot en avgift. Nu får de ukrainska flyktingbarnen gå på seglarskola och några fortsätta med motorbåt tack vare bidraget från regeringen och Kryssarklubbens initiativ.

– Det känns glädjande att få ge de här barnen ett roligt avbrott i vardagen, säger Kryssarklubbens generalsekreterare Fredrik Norén.

På seglarskolan kommer de yngre barnen att få segla optimistjolle och de lite äldre katamaran. Seglarskolan pågår i en vecka dagtid. Utbildningen sker vid Solna seglarskola vid Huvudsta strand.

Kryssarklubben har kommit i kontakt med barnen och deras mammor via olika nätverk som finns i Storstockholm.