21 augusti, 2023

Flytande båtmässor i väst och öst – gott om båtpremiärer

Sensommar betyder att det är dags för de flytande båtmässorna igen. Det här är mycket populärt för många båtägare, som ofta får en chans att se de senaste nyheterna från båtbranschens företag.

Marstrand Boat Show pausas i år, vilket innebär att båtföretagen kan rikta in sig på två stora flytande mässor.

Orust Sailboat Show med Öppet Varv 25–27 augusti.

Mässan hålls i Ellös på Orust i Hallberg-Rassys hamn. Här är fokus på de senaste segelbåtsnyheterna. På mässan i Ellös visas 22 nya segelbåtar och ett 20-tal begagnade båtar. Det visas även ett tiotal klassiska båtar från Vindö Yacht Club i samarbete med Västkustens träbåtsförening. Ett 50-tal utställare av tillbehör och tjänster finns på plats.

För den som är intresserad av elbåtar blir den här mässan extra intressant. Flera leverantörer erbjuder provkörningar för besökarna på Ellös.

Hallberg-Rassy ska visa sina modeller 340, 400, 40C, 44, 50 och 57 i vattnet. Det blir även förpremiär under byggnation för det nya flaggskeppet Hallberg-Rassy 69. För 30:e året i rad öppnas varvet upp hela mässperioden med över 20 båtar produktion.

Allt på Sjön i Gustavsberg 1–3 september.

Här blir det av tradition ett stort fokus på motorbåtar. Arrangören räknar med cirka 220 båtar vid bryggorna, av vilka 15 är segelbåtar. Räkna med minst tio premiärer.

För besökarna finns möjligheter att prova på båtlivet i samarbete med Navigationsgruppen och Svenska Sjö. Det blir också uppvisningar av Efoil surfbrädor.

Båda mässorna har även en stor avdelning med tillbehör- och serviceföretag.

Mer information

Orust Sailboat Show med Öppet Varv: www.orustsailboatshow.se

Allt på Sjön: www.alltpasjon.se

 

Orust Sailboat Show med Öppet Varv hålls 25–27 augusti i hamnen hos Hallberg-Rassy på Ellös. Foto: Lars Afzelius.
Arcona 50 får världspremiär på den flytande båtmässan i Ellös.
Allt på Sjön i Gustavsberg hålls 1–3 september. Foto: Jennifer Glans.
Allt på Sjön arrangeras i hamnen i Gustavsberg. Bilden ovan är från 2019.