10 juli, 2023

Saxdor 400 GTO – nytt flaggskepp visas på Cannes Yachting Festival

Saxdor Yachts från Finland visar sitt nya flaggskepp Saxdor 400 GTO på den stora flytande båtmässan i Cannes, 12–17 september. 400 GTO bygger på samma design och egenskaper som hos tillverkarens mindre modeller.

Sedan starten 2019 har Saxdor Yachts haft en mycket snabb tillväxt och producerat över 1 000 båtar. Med introduktionen av Saxdor 400 GTO siktar båttillverkaren på att visa att de är kapabla att bygga båtar för den stora marknaden med 40–45 fots sportbåtar och därmed göra ett skifte från de tidigare ”instegsmodellerna” 200 och 320.

Saxdor 400 GTO är byggd på ett långsträckt tvåstegs 320-skrov och designad för dubbelmontage med utombordare, vilket ger mycket goda prestanda. Båtens vikt har minskats genom vakuuminjicering, vilket även förbättrar bränsleekonomin. Båten är även försedd med utfällbara balkongsidor.

Även denna modell från Saxdor har akterspegel i glasakterspegel, för att ge extra fina upplevelser och vyer från sittbrunnen. Under däck finns en rymlig främre dubbelhytt, separat badrum och möjlighet till barnhytt och dubbelhytt midskepps. Styrhytten sträcker över båtens hela bredd för att maximera utrymmet.

– Cannes Yachting Festival representerar en betydande milstolpe för Saxdor Yachts när vi visar vårt nya flaggskepp, Saxdor 400 GTO. Vi är stolta över att visa upp vårt varumärkes utveckling och ser fram emot att dela Saxdor-upplevelsen med övriga båtbranschen, säger Sakari Mattila, grundare och chefsdesigner för Saxdor Yachts.

Sakari Mattila har även funnits med bakom tillkomsten av båtmärken som Aquador, XO, Axopar och Paragon.