24 mars, 2021

Framtiden lägger till i Höganäs hamn

Höganäs kommun har stora visioner för framtiden. Kommunen arbetar aktivt för att vara en attraktiv plats att bo och leva i, att etablera sig och verka i samt att besöka och uppleva.

– Vad som ska byggas i Höganäs hamn har länge varit en stor fråga för Höganäs kommun och har engagerat många av kommunens invånare. 2014 skedde en folkomröstning i frågan som följdes av flertalet medborgardialoger och sju år senare kan frågan om att utveckla ett av Sveriges bästa lägen vara rodd i land tillsammans med Morshamn Fastigheter AB och det gör mig riktigt glad, säger Peter Schölander (M) kommunstyrelsens ordförande i Höganäs.

Hotellkonceptet beskrivs i den av Morshamn Fastigheter AB inlämnade intresseanmälan, (se denna på vår hemsida). Inriktningen är ett livsstilshotell med anknytning till vattnet, bygden och dess historia. Huvudbyggnaden är hotellet och möteslokaler samt spa i översta etaget. Sedan finns det två semesterannex med mer ämnade hotellrum för veckouthyrning, surdegsbageri och konditori samt blomsterhandel.

En viktig fråga som nämnts flera gånger om vid de olika medborgardialogerna som Höganäs kommun har haft har varit var de uppställda båtarna på land ska ta vägen när hamnen ska utvecklas. En fråga som kommunchef Herman Crespin tycker kommunen löst bra genom ett gott samarbete.

– Jag vill passa på att tacka Höganäsbolaget, båtklubben och andra föreningar som håller till i hamnen för att vi tillsammans har löst viktiga förutsättningar för utvecklingen av Höganäs hamn. Från kommunens sida är vi ödmjuka inför uppgiften att förverkliga hamnens framtid vidare. Detta är inte klart på länge än men jag hoppas att vi tillsammans kan bibehålla den goda samarbetsandan framöver och tillsammans ta utvecklingen av Höganäs hamn mot framtiden, avslutar Herman Crespin kommunchef.