10 december, 2020

Båtklubbsordförande ny ordförande för Sweboat

Sweboat (Båtbranschens Riksförbund) får förstärkning från näringslivet när de får en ny ordförande. Den tidigare ordföranden, Ulf Jarlerud, lämnar efter drygt 18 år över ordförandeskapet till Joachim Källsholm.

Joachim Källsholm är 56 år, bor i Norrköping och har sedan elva år varit vd för Securitas Sverige med knappt 10 000 anställda i det börsnoterade säkerhetsbolaget Securitas AB. Joachim har flera uppdrag och förtroendeposter i näringslivet och i olika branschorganisationer och sitter bland annat i Svenskt Näringslivs och Transportföretagens styrelse.

Joachim har ett genuint marint intresse och har varit en aktiv båtmänniska sedan ungdomen. För elva år sedan var han med och grundade Gryts Varvs Båtklubb, som idag har 250 medlemmar. Klubben var med i ett reportage i Båtliv 3-2016.

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat knyta Joachim Källsholm till oss som ordförande för Sweboat. Joachim har en väldigt bra förståelse och ett stort intresse för hur vi som förbund arbetar, och med sitt engagemang för båtliv och mångåriga erfarenhet i svenskt näringsliv blir han en stor tillgång för oss i hela vår verksamhet. Vi ser fram emot att utveckla förbundet tillsammans, säger Mats Eriksson, vd på Sweboat.

– Det är otroligt roligt och hedrande att få frågan från en bransch vilken jag som konsument följt sedan tonåren. Båtbranschen har utvecklats snabbt genom åren, med mycket modern teknik både vad avser utrustning som tillverkning. På senare år har även miljö och tillgänglighet kommit i fokus på ett helt nytt sätt. Det kommer att attrahera många nya konsumentgrupper över tid, men också ställa nya krav på branschen som i sin tur behöver fortsätta sitt arbete för ett mer hållbart båtliv, säger Joachim Källsholm.

– Vi har ett viktigt uppdrag att värna om branschen, hos allt från konsumenter och näringsidkare till beslutsfattare. Sweboat är den självklara aktören att ta sig an den uppgiften, ofta i samarbete med andra organisationer inom den marina sektorn.

Källa: Sweboat.

Här kan du läsa reportaget om Gryts Varvs Båtklubb.

Bild: Joachim Källsholm.