18 augusti, 2020

Flerfunktionsdisplay och nya sjökort

Axiom+ är uppföljaren till Raymarines instrument med namnet Axiom. Den är utvecklad för snabbhet och förberedd för framtida uppdateringar och expanderade möjligheter. Axiom+ finns med 7-, 9- och 12-tums display och har utrustats med en prestanda optimerad fyrkärnig processor för att omedelbart och sömlöst uppdatera sjökortsbilden, visa multipla ekolodskanaler och navigation med Raymarine kameror för ”augmented reality”.

Displayen har mycket bra bildåtergivning i alla ljusförhållanden tack vare den ljusstarka IPS LCD-skärmen som är 25 % ljusstarkare än tidigare Axiom modeller och ger dessutom vidare betraktningsvinklar. Axiom+ har även en förbättrad pekskärm genom Raymarines HydroTough nano-beläggning av skärmen, som gör den tåligare samt vatten- och oljeavstötande.

Samtidigt lanserar Raymarine även ett nytt utbud av elektroniska sjökort under namnet LightHouse. Dessa bygger på kartdata från officiella sjökortsdatabaser runt hela världen och i Sverige baseras korten främst på data från Sjöfartsverket och Hydrographica, vilket ger en mycket bred och exakt täckning av svenska farvatten.

Priset börjar på cirka 9 700 kr.

www.raymarine.se