5 december, 2019

Ny serie motorbåtar från Bavaria

Bavaria SR41 är den första båten i en ny modellserie från det tyska varvet. Det är en stor båt med både innovationer och rymd.

Den nya serien kompletterar det bästa från Bavaria Yachts två tidigare motorbåtsserier, den sportiga S-serien och den mer exklusiva R-serien. För designen står Marco Casali från Too Design i Italien tillsammans med Bavarias egna designers.

Båten har en bekväm cockpit, en stor solbädd som kan förvandlas till ”lounge area” med ett bord med havsutsikt på den stora badplattformen.

Bavaria SR41 får en förbättrad innerdesign med en rymlig ägarkabin med eget badrum och en gästkabin som även den har eget badrum. Ägarkabinens midcabin sträcker sig över hela båtens bredd och de stora sidorutorna ger mycket ljus. Båten har stora skrovfönster som integreras med de svarta linjerna längs skrovsidorna. SR41 finns i tre varianter; soft top, hard top och coupé.

Motorerna är MerCruiser bensinare i dubbelinstallation 2×355 hk (261 kW) i standardversionen. Den som vill kan få upp till Volvo Penta D6 -380 dieselmotorer på 2×380 hk (279kW).

I salongen finns ett fullt utrustat pentry och en sittgrupp med salongsbord. Utvändigt finns flera solbäddar där den aktre soffan kan transformeras mellan solbädd eller sittgrupp med bord. I sittbrunnen finns även en wet-bar med kyl.

Tekniska fakta
Längd:                                     13,29 m
Skrovlängd:                            11,65 m
Bredd:                                     3,99 m
Djup:                                       0,70–1,05 m
Vikt:                                        9 000 kg
Motor:                                    TBA
Bränsle:                                  750 liter
Vatten:                                   250 liter
Hytter:                                    2
Bäddar:                                   4
Badrum:                                 2
Ståhöjd:                                  2,07 m
Pris:                                        3 070 000 kr (2xMerCruiser bensin)

Info:                                        www.bavariasverige.se