28 oktober, 2019

Modern daycruiser för fina dagar

Finländska Yamarin förnyar sitt modellsortiment med nya 63 Day Cruiser, som är gjord för fina sommardagar till sjöss. Båten påminner om tillverkarens flaggskepp, Yamarin 88 Day Cruiser, med modern design, stora badplattformer och svarta grafiska sidoelementet.

Liksom BR-modellen har 63 DC ett nytt skrov samt en väl fungerande sittbrunn. I daycruiser-modellen kompletteras sittbrunnen av ett boutrymme i fören, som även fungerar för barnen eller som stuvutrymme.

Vid förarplatsen finns en 10 tums Yamarin Q-smartskärm, som innehåller både kördator och ett infotainmentsystem samt information om Yamaha utombordsmotorer.

Sittbrunnen är planerad för maximal trivsel. Framsätet har ett fällbart ryggstöd, som med ryggstödet framvänt blir en del av sittbrunnens soffgrupp. Med en klaffbänk bakom förarsätet får man en bekväm sittgrupp för 5–6 personer och som tillval finns ett bord samt en solbädd för två.

I kabinen ryms två fullvuxna för övernattning. Skjutdörren fungerar även som trappa till fördäcket, som glider in under passagerarsidans pulpet. Kabinens durk ligger lägre än sittbrunnsdurken, vilket gör att instigningen är enkel och sitthöjden i kajutan är god. Kabinen är rymlig och ljus kommer från däcksfönstren och skrovfönstren som går att öppna.

Det är lätt att röra sig i båten tack vare rejält tilltagna badplattformer, den stora sittbrunnen och de stadiga trapporna.

Vid planeringen av Yamarin 63 DC har tillverkaren satsat på utmärkta köregenskaper och hydraulstyrningen bidrar till körglädjen. Med en Yamaha 150 hk är toppfarten cirka 43 knop.

Som tillval finns bland annat ett tvådelat kapell, kylskåp, vattenskidbåge, bord samt en solbädd i sittbrunnen.

Tekniska fakta
Längd:     6,3 m
Bredd:      2,35 m
Personer: 6
Vikt:          ca 990 kg
Motor:       115–150 hk
Toppfart:  43 knop (Yamaha F150)
Info:          https://yamarin.com/sv


Bildtext: Yamarin 63 DC följer samma designlinje som företagets flaggskepp, 88 DC.