21 maj, 2019

Interboat tar nytt miljöinitiativ

Engagemanget för en bättre miljö märks allt tydligare även bland båtbranschens företag. Sveriges ledande kedja av båthandlare, Interboat, stärker sin miljöprofil genom att ansluta sig till Sweboats Miljöfond med syfte att minska båtlivets avtryck i miljön.

Sweboats Miljöfond är en ideell insamlingsstiftelse instiftad 2018 av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund – som en viktig del i deras miljöprogram. Medlen i Miljöfonden används för miljöåtgärder som att kartlägga och stoppa föroreningar, förebyggande åtgärder, informationsspridning och införande av miljövänliga alternativ hos de av Sweboats medlemmar som valt att ansluta sig.

– Vi har valt att ansluta oss till Sweboats Miljöfond för att ta ansvar för vår gemensamma miljö, som vi båtmänniskor älskar, och därmed minska båtlivets avtryck. Genom Miljöfonden kan vi få hjälp att arbeta med miljöfrämjande åtgärder hos oss lokalt samtidigt som vi bidrar till att båtlivet blir mer miljövänligt i stort, säger Björn Sandhaag, miljöansvarig hos Interboat.

Interboat är Sveriges ledande kedja av båthandlare. Tillsammans kan de erbjuda närmare 50 varumärken inom båt och motor. Ingenstans i Sverige finns ett bredare utbud.

Interboat består av följande företag:
Granec (Luleå)
Harry Hansson (Göteborg)
Interboat Motala
Interboat Norrköping
Interboat Sandviken
Interboat Örebro
Marindepån Dalarö
Marindepån Danderyd
Marindepån Nacka
Marindepån Roslagen
Marinkompaniet (Karlshamn)
Skanstull Marin (Stockholm)

Bildtext: Björn Sandhaag.