8 maj, 2019

Ungdomsteam satsar på kappsegling

Ungdomsteamet Young Guns Sailing satsar på kappsegling i sommar. Genom ett samarbete med Marinexsegel och Diva Yachts kommer teamet att segla kölbåt på ett antal prestigefyllda race under 2019, både med full besättning och double-handed.

Teamet består av både killar och tjejer under 25 år med många års erfarenhet av jollesegling. Genom det nya samarbetet får de chansen att ta nästa steg – en satsning på kölbåtssegling.

I spetsen för teamet står Erik Lindén, 20 år, och Måns Gustafsson, 19 år. De utgör besättningen på race för två personer. Erik och Måns har en bred jolleerfarenhet och båda har gått seglargymnasium. De har även erfarenhet av storbåtssegling tidigare med deltagande i ÅF Offshore Race och ORCi EM förra året. De seglade även en 28-fotare tillsammans på Seapilot 2 Star.

– För oss är detta en unik möjlighet att ta steget från jolle till kölbåtssegling. Det är ofta en svår övergång och vi vill försöka inspirera och visa andra att det är möjligt. Förra säsongen gav mersmak och att nu få chansen att segla en spännande kölbåt som Diva 34 SC känns fantastiskt, säger Erik och Måns.

På tävlingar för full besättning kommer teamet bestå av likaledes unga personer med jollebakgrund, både killar och tjejer.

– Det finns många otroligt duktiga ungdomar som har svårt att ta steget till kölbåt. Genom att ge Young Guns chansen i vår Diva 34 SC vill vi bidra till att visa att det är möjligt. Vi behöver fler yngre i vår sport och segling är fantastiskt på det sättet att alla oavsett ålder kan delta på lika villkor, kommenterar Marcus Lindquist, Diva Yachts.

– För oss som segelmakare har detta samarbete många positiva effekter. Förutom att vi kan stödja ungdomar i sin segling får vi även chansen att utveckla våra segel på hög nivå. Att Young Guns kommer segla med mixad besättning känns också väldigt positivt, säger Mattias Gustafsson, Marinexsegel.

Bildtexter:


Erik Lindén.


Måns Gustafsson.

Young Guns Sailing ska kappsegla med en Diva 34 SC.