26 februari, 2019

Annons från Yamaha: Lanseringen av en riktigt ”stor” liten motor!

Yamahas avancerade teknologi är nu ännu mer kompakt. Möt den senaste F20-generationen. Det är inte ofta en utombordare lanseras som är så totalt klassledande, men den nya generationen av Yamaha F20 är en sådan motor.

Att skapa verklig bärbarhet hos en så livfull, högpresterande utombordare har krävt den avancerade ingenjörs- och utvecklingsförmåga som Yamaha är berömt för, men det enastående resultatet är inte bara bärbarhet, utan en rad nya och smidiga funktioner och tillval – och ett kraft-till-viktförhållande som ingen konkurrerande motor kommer i närheten av.

Den större F25 har visat sig vara en av Yamahas mest framgångsrika motorer under senare år, och den har vunnit många trogna användares hjärtan världen runt med sin tuffhet, sin tillförlitliga förmåga att ta sig fram överallt, sina låga kostnader och sin användarvänlighet. Den senaste F20 delar nu många av de centrala tekniska aspekterna med F25, och tar samma breda kapacitet och dragkraft till en helt ny målgrupp.

Prestandan är inte bara jämn och imponerande, det finns också många genomtänkta funktioner som gör livet både på sjön och land mer njutbart och avkopplande. Bland annat är den enkel att bära och förvara , och inte bara tack vare den lätta vikten, utan också tack vare bärhandtagets nya, bekväma design och de två bekvämt placerade stödkuddarna. Den är också enkel att underhålla. Via en lättåtkomlig slangkoppling nedtill på kåpan kan du enkelt skölja bort saltvatten och smuts utan att behöva starta motorn – ett enkelt sätt att minska rost, förlänga livslängden och bibehålla försäljningsvärdet.

Enkel start garanteras, även under svårare förhållanden, med det nya batterilösa EFI-systemet samt ett urval av elektriska, manuella eller elektriska/manuella startalternativ som nu är tillgängliga. Du garanteras också en ännu mjukare körning – ett direkt resultat av motorns nya, breda monteringssystem. Och Power Tilt på en motor med 20 hk? Naturligtvis! Det är bara ännu ett spännande tillval tillgängligt på denna dynamiska nya F20.

Det behändiga alternativet för elektrisk start är helt kompatibelt med Yamahas avancerade digitala nätverkssystem, inklusive tydliga och snygga instrument som ger föraren ett omfattande urval av information om kördata och motorprestanda, samt mer exakt och bekväm kontroll.

En multifunktionsrorkult är ett annat attraktivt tillval – den ger föraren ett lättåtkomligt frontmonterat växlingsreglage, och har ett stort, kraftigt vridhandtagsreglage för gasen för fantastiskt bekväm styrning, hantering och manövrering. Det integrerade VTS-systemet (Variable Trolling Speed) ger inte bara ett lägre tomgångsvarvtal än normalt, utan innebär också att du kan kontrollera ditt trollingvarvtal i enkla 50 varv/min – perfekt för fiske. Den här behändiga fördelen är standard på rorkultsmodeller och tillval på F20-fjärrstyrningsmodeller.

En snygg grafik och den smart designade luftinsugskanalen för vattentömning fulländar nya och spännande F20 tillsammans med vår senaste konstruktion med helgjuten övre motorkåpa. En riktigt gedigen känsla – precis sånt som Yamahaägare verkligen lägger märke till och uppskattar.

Sammanfattning av specifikationer – Yamaha F20G
Modellnamn F20G
Motortyp fyrtakt • 2-cyl • fyra ventiler • SOHC
Slagvolym 432 cc
Propelleraxel, utgång 14,7 kW vid 5 500 varv/min
Fullgas, driftsområde 5000 – 6000 varv/min
Yamaha Motor Europe N.V. / den 8 december 2018 10:00 hrs CET / Press Information / Lanseringen av en riktigt ”stor”
liten motor!
Page 2 of3
Utväxling 2,08 (27/13)
Bränslematningssystem Elektronisk bränsleinsprutning (EFI)
Tändningssystem CDI
Smörjsystem Våtsump
Oljetrågets kapacitet (liter) 1,1
Generator på 12 V – 16 A med likriktare/regulator
Startsystem manuell (MH), manuell/elektrisk(WH), elektrisk (E, EP)
Reglage (tillvalsalternativ) rorkult (MH,WH), fjärrstyrning (E, EP)
Trim och tilt Power Tilt (EP) (option) • Manuell tilt (MH,E,WH)
Grundvattenskydd standard – 2 positioner
Rekommenderad akterspegelhöjd S: 429 mm • L: 556 mm
Torrvikt med propeller (kg) 56 (E)
Tillgängliga modeller MH • WH • E • EP