13 november, 2018

Yanmar lanserar ny serie drevmotorer

Yanmar lanserar en serie med 4LV sterndrive marindieslar byggd på företagets 4LV serie med moderna commonrail (CR) motorer. De nya 150–250 hk motorerna tillsammans med Yanmar ZT370 sterndrive ger bra acceleration, god bränsleekonomi och låga vibrationer, enligt Yanmar.

De senaste Yanmar 4LV inombordsmotorerna som introducerades tidigare i år kompletteras därmed med en ny serie med namnen 150Z/170Z/195Z/230Z/250Z. Dessa sterndrivemodeller har den allra senaste tekniken inom elektroniskt styrd bränsleinsprutning (CR). Den här generationen använder så kallad Thermo Swing Wall Insulation teknologi för att ge maximal effekt med en så bra förbränning som möjligt och bättre vridmoment samt lägre utsläpp. De här dieslarna baseras alla på ett identiskt motorblock med samma dimensioner och vikt, vilket gör dem enkla att installera i olika varianter i samma båtmodell.

De nya motorerna är alla utrustade med Yanmar ZT370 sterndrive med hydraulisk multikoppling för extremt mjuk växling. De har som standard EXO ytbehandling som skydd mot korrosion. Utväxlingen i ZT370 finns i flera varianter, liksom val av rigglängd, elektrisk eller mekaniska reglage med mera.

Motorerna erbjuds bland annat med Yanmars ultramjuka JC10 joystickssystem för enkel manövrering. Samtliga uppfyller både EPA Tier 3 och EU RCD Tier 2 emissionsregler.

Bildtext: Yanmar 4LV marine diesel med ZT370 sterndrive.