26 september, 2018

Sällskapsresa med Trödje Båtklubb

Trödje BK (20 km norr om Gävle) arrangerade en ”Sällskapsresa” lördagen 25/8. Totalt 17 båtekipage med sammanlagt 56 personer ombord letade sig fram till de olika frågestationerna i båttipsrundan. Sträckningen gick in i Hilleviksfjärden, Hålöviken samt Trödjefjörden och var cirka 10 M lång.

Frågestationerna var förlagda vid olika tänkbara förtöjningsställen för utflyktsmål med båt. Frågorna var utformade så att de i lugn och ro kunde avläsas från båtarna, utan att behöva gå iland. Även SSRS gjorde ett besök med Rescue Greta Dybeck, som de även hade visning av.

När alla återkommit blev det gemensam grillmiddag och sittande mingel. Därefter var det dags att tömma det av nyttigheter välfyllda prisbordet, med fina priser från bland annat SBU.

När mörkret föll tändes det marschaller, då det även var lyskväll längs Jungfrukusten. Några skeppare gav sig ut i mörkret för att leta ytterligare ljuspunkter under en färd genom Hilleviksfjärden in till grannklubben Hille BK:s hamn och sedan åter till Trödje BK:s vackra hamn.

Evenemanget anordnade vi för att påbörja ett arbete med att åter igen få igång gemenskapen och som ett resultat av det, förhoppningsvis ett bredare engagemang.

Sällskapsresan 2018, blev en omtyckt aktivitet och det verkar inte bättre än att vi blir så illa tvungna att anordna det även nästa år.

Text & foto: Jonas Liljeberg, Trödje BK och Miljösamordnare, GBF