17 september, 2018

Bavaria räddat av nya ägare

En tysk investeringsfond har räddat den tyska båtbyggaren Bavaria Yachtbau. 800 anställda och båtköpare i många länder har därmed fått besked om att det stora varvet lever vidare.

Det är en investeringsfond speciellt inriktad på automatiserad industri, och då främst inom bilsektorn, som tar över ägarskapet när Bavaria säljs efter ekonomiska utmaningar under våren. Den nya ägaren heter CMP Capital Management-Partners och en av delägarna tar plats i styrelsen för Bavaria Yachtbau GmbH.

Beskedet innebär att produktionen kan fortsätta vid Bavarias stora och mycket moderna anläggning i södra Tyskland. Under september har företaget byggt ett 25-tal båtar i spekulation, men efter de nya beskeden kan troligen takten ökas väsentligt. Som mest byggde Bavaria 3 500 segel- och motorbåtar på årsbasis under toppåren.

Förutom Bavarias egna båtar ingår även segelkatamaranerna som byggs av underleverantören Bavaria Catamarans SAS i förvärvet.

Under de senaste fem månaderna med spekulation om vem som skulle ta över varvet har Bavaria byggt 220 segel- och motorbåtar.