21 augusti, 2018

Vänernmästerskap i flytoverall

Gabriel Granden var snabbast med att ta på sig en flytoverall. Detta avgjordes när båtförbunden kring Vänern tillsammans med SBU att anordnade Vänernmästerskapen i flytoverall.

Tävlingen avgjordes i samband med att Mariestads Kommun arrangerade Vänerneskadern 7–8 augusti. Det gäller att på kortast tid sätta på sig en flytoverall i en tävling två och två mot varandra. Dagens snabbaste tid vinner. Vinnaren fick pris och diplom och är nu Vänernmästare 2018.

Båtförbunden kring Vänern och dess medlemsklubbar arbetar för att sprida kunskap om sjösäkerhet. Statistik från Transportstyrelsen visar att de flesta olyckor i samband med båtliv sker på insjöar i små båtar och på skyddade vatten.

Flytoverall och flytväst är enkla medel för att klara sig bättre om olyckan är framme. Tävlingen är ett sätt att sprida kunskapen om att ha flytväst och rätt utrustning oavsett var man är med båten.

Bildtexter:
Bild 1: Gabriel Granden var snabbast och lyckades med bragden att ta på sig flytoverallen på 54,7 sekunder. I bakgrunden syns tidtagaren Heinz Kuch, Östra Vänerns Båtförbund. Foto: Christer Bofeldt, CB Mediasweden.


Bild 2: 
Tolvårige Gustav Olsson Mariestad plockade hem alla rätt i frågetävlingen tillsammans med Josephine Legendi, Mariestad. Foto: Christer Bofeldt, CB Mediasweden.


Bild 3: 
Tio lyckliga vinnare av flytväst. Fr.v. Gustav Olsson Mariestad, Josephine Legendi, Mariestad, Linda Malmgren, Mariestad, Lars Andersson, Mariestad, Sixten, Mariestad, Sam Wahlqvist, Mariestad, Edith Forsberg, Kungsbacka, Anneli Werjestam, Kungsbacka, Rune Davidsson, Lidköping. Foto: Christer Bofeldt, CB Mediasweden.


Bild 4: 
Full fart i Mariestads hamn. Foto: Christer Bofeldt, CB Mediasweden.