21 augusti, 2018

Sjösportskolan seglar ny Oyster 745

Sjösportskolan har en ny toppbåt i stallet av fina äventyrsseglingsbåtar, en helt ny Oyster 745 med namnet ”Pitanga”.

– Det är något helt unikt att kunna erbjuda ”vanliga” seglare plats på en sådan här båt, säger Kalle Nordström på Sjösportskolan.

– Självklart kostar det en hel del att segla med på en sådan här exklusiv segelbåt, men ställt i relation till vad man får är det inte mycket pengar.

Vi har även satt priset extra lågt på vissa sträckor som till exempel Malaga – Las Palmas för att ge fler chansen att prova att segla denna fina båt.

Sjösportskolan har sedan tidigare samarbete med den svenska ägaren med till exempel hjälp att ordna bemanning. Detta utvidgas nu även med seglingar och event.

”Pitanga” kommer närmast att segla med i Oyster Regatta på Palma, 29 september – 5 oktober. För tillfället finns två platser kvar ombord för intresserade.

Sjösportskolan erbjuder 3–5 platser på olika spännande seglingar och regattor på Oyster 745:an. Utöver dessa personer är det flera duktiga seglare med ombord som kan båten. Bland annat finns turer från Malaga till Las Palmas samt plats på ARC över Atlanten. Dessutom ska hon vara med på Heineken regatta på St Martin, WI.

Även skolans trotjänare Farr 65R ”Celeste” har flera spännande seglingar framöver. Inom kort kommer programmet för 2020, då Celeste bland annat seglar till Grönland.

Info: https://www.sjosportskolan.se/upplevelser/alla-seglingar/

Sjösportskolans äventyrsseglingar har seglats sedan 27 år och är turer som i god tid planeras på fina rutter där vem som helst kan boka en eller flera platser och vara med och segla på stora båtar och delta i alla sysslor ombord under ledning av professionell besättning. Det är allt från lugna seglingar i skärgård i till exempel Kroatien eller Västindien till tuffare seglingar över Nordsjön och Atlanten.

Bildtext: Sjösportskolan har en ny Oyster 745 bland sina båtar. Båten finns med i skolans utbud för alla som vill segla med på stor båt.