26 oktober, 2017

Vicem 58 Classic med dubbla Volvo Penta

Vicem 58 Classic är ännu en helt ny ”klassiker”, som får sin världspremiär på den stundande båtmässan i Ft Lauderdale. Den 18,29 m långa båten är byggd i kallbakat trä och försedd med dubbla Volvo Penta D8 dieselmotorer à 725 hk.

Vicem Yachts nya V58 Classic ä ren ny version av en tidigare modell. Den byggs av ett turkiskt varv, som presenterar båten för första gången på Ft Lauderdale International Boat Show 2017 (1–5 november).

Den har tidigare funnits med flybridge, men den här gången satsar varvet på en mer klassisk look med en elegant kupé. Byggtekniken är dock densamma som tidigare med kallbakat mahogny och epoxy. Det ger en lätt och stark konstruktion med mycket båtkänsla.

Båtens totala längd är 18,29 m och bredden 5,06 m. Den här modellen är designad av Vicem Yacht Design Team. Båten har en stor salong och förarplats i ett utrymme samt en skjutdörr ut mot akterdäck.

Salongen har en L-formad soffa. Även möblerna har designats för att understryka den klassiska känslan.

Salongen har gott om ljusinsläpp framför allt från de stora sidofönstren, men även genom en skjutbar glasdörr ut till akterdäck. För att passa den internationella marknaden har båten ett modernt multimediasystem med uppfällbar TV.

Vicem 58 Classic finns i olika layouter med upp till tre kabiner. Ägarkabinen har queen size-säng samt två soffor, eget tvättrum och badrum med separat dusch samt skrovfönster på sidorna för extra ljusinsläpp. Gästkabinen har två enkelsängar och stuvutrymmen. Samtliga utrymmen är försedda med luftkonditionering.

Motoralternativet är svenska dieslar från Volvo Penta. Som standard är båten utrustad med 2xVolvo Penta D8 725 hk, vilket ger en topphastighet på 29 knop och en marschfart på 25 knop.

Tekniska fakta

Längd:         18,29 m
Bredd:          5,06 m
Djup:            1,05 m
Personer:    12
Bränsle:       2 763 liter
Vatten:         833 liter
Motorer:       2xVolvo Penta D8 725 hk
Info:              http://vicemyachts.net