Navigationsappen ”På Sjön” från Eniro kommer nu i en uppdaterad version med flera nya funktioner. Appen som användes av 212 593 svenskar i fjol har blivit ett populärt hjälpmedel för båtägare och skeppare i Sverige och Norge.
Eniro har nu lanserat en uppdaterad version av den populära navigationsappen ”På Sjön”. Nya funktioner är bland annat möjligheten att låsa båtens position på skärmen så att kartan alltid följer användarens position. Kartan kan också rotera automatiskt så att din kurs alltid visas överst på den skärm du använder. Det har också gjorts förbättringar i ruttplaneraren och kartfunktionen i offline-läge.
– Den nya funktionen i appen gör det ännu enklare att planlägga turen på sjön och att navigera och samtidigt upptäcka närområdet, säger Magnus Fredén, produktägare för mobil på Eniro. Möjligheten att låsa positionen på skärmen gör att båtföraren kan placera båten så att de mest relevanta kartdetaljerna är synliga hela tiden. Tillsammans med de senaste tillgängliga sjökorten gör dessa funktioner appen till en god följeslagare i sommar.
Söker efter AIS-fartyg
I fjol blev betalversionen av appen uppdaterad med AIS (Automatic Identification System), ett hjälpmedel som i realtid följer och identifierar andra fartyg. I den nyaste versionen av På Sjön-appen kan du nu också söka efter AIS-fartyg, och du kan spara dina favoritfartyg och följa dem där de befinner sig. Den sistnämnda funktionen finns redan tillgänglig för Android och kommer att bli tillgänglig för iOS-användare inom de närmaste veckorna.
Planlägg turen på sjön
Eniro På Sjön är ett planläggningsverktyg för alla som ska färdas med båt och är utvecklat för att komplettera existerande navigationssystem i fritidsbåtar. Appen lanserades första gången 2010 och under 2016 hade appen 212 593 unika användare i Sverige. Med sömlösa kartor mellan Sverige och Norge är det enkelt att bruka appen över landgränserna till havs, och med Eniros innehåll så som båthamnar och restauranger kan du enkelt planera alla dina stopp på vägen. Appen finns i en fullt funktionell gratisversion och i en betalversion som kostar 179 kronor med utvidgad funktionalitet både on- och offline (bl.a. AIS).
Ska testa.