10 april, 2017

Artemis tillbaks i Race Week

Efter en utmanande vecka var Artemis Racing tillbaks på vattnet med sin ACC-tävlingsbåt för att träna mot sina konkurrenter i torsdags. Och de visa återigen klass mot Oracle Team USA.

– Vi fick en riktig bra start i förta racet mot Oracle där vi lyckades ge dem ett straff och var först vid första rundningen, säger Artemis Racings rorsman Nathan Outteridge. Tyvärr fick vi avbryta seglingen när vi tvingades väja undan för att inte kollidera en följebåt.

Efter en paus där laget kontrollerad båten mötte de återigen Oracle senare under dagen. Nu var det dock det amerikanska laget som kom iväg bäst.

– Vi kämpade hårt för att komma tillbaks och vann racet. Det känns bra att vi lyckades vända dagen till något positivt, vårt shorecrew gjorde ett jättebra jobb och vi fick flera bra träningstimmar på båten.

Hårda vindar under helgen gav laget en chans att vila och jobba med finjusteringar av båten. Träningarna mot de andra lagen fortsätter idag måndag och pågår fram till onsdag.

Under en träning i tisdags förra veckan skadades lagets Turbo AC45 när de var på väg att göra en gipp. Skador i plattformen på katamaranen ledde till att vingseglet föll ner. Ingen seglare ombord kom till skada och lagets säkerhetsteam var på plats med en gång. Seglarna togs in till land och den utrustning från den skadade båten kunde räddas under tiden som den bogserades till basen.

– Vi är glada över att ha ett väldigt proffsigt och erfaret supportteam, och det är inte förvånande att reaktionen efter incidenten var snabb och effektiv. Med träningssegling under torsdagen är vi nu helt fokuserade på att segla med vår ACC-båt ”Magic Blue”.

Resultat Race Week

Artemis Racing 1-0

Oracle Team USA 1-1

SoftBank Team Japan 0-0

Land Rover BAR 0-0

Groupama Team France 0-1