8 september, 2016

Flux bjuder in alla barn att prova segling – mitt i innerstaden

Denna vecka erbjuder Flux barn i alla åldrar att prova på segling på Riddarfjärden i Stockholm. I särskilda segelbåtar som är omöjliga att välta får barn möjligheten att segla tillsammans med en instruktör. Flux har tidigare i år uppmärksammat behovet av frisk luft. Bland annat visar egna undersökningar att sju av tio föräldrar (69 procent) vill att deras barn ska vara utomhus mer än de är, och aktiviteten i Stockholm är ett led i att inspirera till mer utomhusaktivitet.

Flux segling för barn äger rum i samband med finalen av den nordiska seglingstävlingen för M32, supersnabba katamaraner. Finalen äger rum mellan torsdag den 8 september och lördag den 10 september i Stockholm. I M32-Series deltar några av världens mest erfarna seglare i en fartfylld tävling. Flux sponsrar en av katamaranerna som deltar i tävlingen så förutom att prova på segling i lite mindre båtar kommer det bjudas på mängder av upplevelser även från land.

– Vi ser från vår egen undersökning att det i första hand är tid framför mobil och dator som föräldrarna anser står i vägen för barnens utevistelse. Genom att bjuda in alla barn att prova på segling och att vara publik till de häftiga katamarantävlingarna hoppas vi kunna inspirera fler barn till utomhusaktivitet. Vi hoppas få träffa många barn under de här dagarna nu när ett häftigt race kommer äga rum i hjärtat av Stockholm, säger Sanna Hedman, marknadschef på Flux.

 

Föräldrar oroliga för inomhusvistelse

Över hälften (58 procent) av svenska föräldrar är oroliga för att barnen tillbringar för mycket tid inomhus. Föräldrar som bor i lägenhet oroar sig också mer över barnens uteblivna utomhusvistelse än de som bor i villa (37 procent respektive 30 procent). Förutom skärmar och smartphones anser fyra av tio (36 procent) att skolaktiviteter och läxor hindrar barnen från att tillbringa tid utomhus, på tredje och fjärde plats kommer svårigheter att motivera barnen att gå ut samt tidsbrist.