21 juli, 2016

Superyachttender för vattensport från MasterCraft

Med den nya modellen XT23 har MasterCraft levererat ännu en skräddarsydd sportbåt med Yanmar diesel inombordare för all slags vattensport. XT23 är tänkt som superyachttender, men kan givetvis användas även för vanligt båtliv.

MasterCraft säger själva att den nya båten är en ”multisportbåt”. Den har mer än ett dussin uppgraderingar jämfört med tidigare modeller. XT23 har bland annat ett crossover skrov utformat för alla former av vattensport, inklusive wakeboard, vattenskidor, wakesurfing och tuber.

Båtarna tillverkas för hand i företagets amerikanska anläggningar i Vonore, Tennessee, USA.

Att båten är försedd med en Yanmar diesel inombordare beror främst på att det är diesel som gäller som bränsle för större båtar. där besättningen bara vill hantera en sort – helst inte brandfarligt – bränsle.

Bland tillvalen för XT23 märks en särskild typ av klädsel i vattentålig vinyl, som ska klara både vatten och solljus bättre än tidigare material. Dessutom är båten utrustad med ett system kallat Master Gen 2 Surf, vilket hjälper båten att hålla en jämn hastighet och skapa perfekta vågförhållanden för vattensport via en enkel pekskärm.

Båten har plats för hela 16 personer och den har ett extra djupt skrov. En annan nyhet är Master DockStar Handling System, som gör att båtföraren enklare ska kunna backa och navigera även i trånga småbåtshamnar. Systemet har låga små extra som ska stötta vid manövrering i hamnar.

MasterCraft säljs endast via Storbritannien. Den nya modellen kommer att ställas ut på Monaco Yacht Show i september.

2_Bespoke_MasterCraft_in-situ_ibi

MasterCraft New XT23 liten

Tekniska fakta:

Längd: 7,11 m

Bredd: 2,68 m

Vikt: 2 268 kg

Bränsle: 208 liter

Skrov: Vector Drive

Info: www.mastercraft-superyachts.com