29 juni, 2016

Europapremiär för Sea Ray L590 i Cannes

På Cannes Yachting Festival 2016 blir det Europapremiär för Sea Ray L590. Amerikanska Sea Ray satsar på en större monter än tidigare i Cannes och visar en rad nya modeller.

Cannes Yachting Festival 2016 har blivit den stora flytande båtmässan i Europa. I år arrangeras den 6–1 september mitt i centrala Cannes.

Sea Ray visar alltså sin senaste nyhet i den populära L-Class. Den eleganta L590 blir inte den första modellen från L-Class som visas i Europa. Redan förra året var det premiär för flaggskeppet L650 Fly.

Med den nya modellen ska Sea Ray komplettera L-Class och visa vad det anrika företaget kan bygga för krävande europeiska och amerikanska båtköpare. L590 är en stor båt med rejält tilltagna utrymmen. Den som standard försedd med tre stora, sexcylindriga dieselmotorer och MerCruiser Zeus podsystem.

Inredningen är klassisk med mycket trä och snygga material. Fördelningen av kabiner och sovplatser går att förändra beroende på ägarens väl. Se bildgalleriet här till för mer info.

En av de stora fördelarna med Cannes båtmässa är att intresserade kunder kan testa båten i vattnet och även ta sig en provtur. Minst två gånger per dag öppnas hamnbassängen och båtar i alla storlekar – upp till över 50 m längd – tar sig ut på bukten utanför Cannes.

Förutom L590, som har tre stora kabiner och all utrustning för att kunna bo i båten länge, visar Sea Ray även nya 400 Sundancer, det senaste tillskottet till Sundancerserien. Den visas tillsammans med 510 Fly och 510 Sundancer.

Info: http://www.brunswick.com
Ladda hem produktblad >>

Tekniska fakta
Längd:                           17,93 m
Bredd:                            4,87 m
Djupgående:                  1,43 m (Zeus)
Vikt:                               26 30 kg
Bränsletank:                  3 975 liter
Vattentank:                    757 liter
Motorer:                         3xCummins QSC 8.3 – 600 rka sexcylindriga Diesel Zeus Drives (3×593 hk / 442 kW)