27 juni, 2016

Göteborg Open sea Race ännu bättre i år

Fredagen den 12:e augusti startar seglingen i Göteborgs Hamn. Arrangörerna hoppas kunna bjuda på en spektakulär start för tävlingen utanför Eriksbergsdockan. De har fått in fler anmälningar tidigare än förra året och intresset för tävlingen ökar. Alla involverade, med tävlingsledningen i spetsen, tycker förstås det är riktigt roligt och hoppas på många fler båtar i år.

Banan är 120 Nm, och sträcker sig från Göteborgs Hamn via Skagens Rev, Kummelbanke, och Hätteberget utanför Marstrand för att sedan avslutas utanför Långedrag. Beräknad målgång ca 24 timmar efter start.

Förra året var första året som GQSS stod som arrangör av tävlingen och därför var det extra kul när Västkustens Seglarförbund i slutet av november utsåg klubben till Årets Arrangör 2015, för sitt arbete med Göteborg Open sea Race.

En av GQSS:s målsättningar är att öka intresset för havskappsegling bland kvinnor, därför hälsas kvinnliga besättningar extra varmt välkomna. Förutom de vanliga priserna kommer ett speciellt vandringspris även att delas ut till bästa kvinnliga team.

Hör du till dem som gärna seglar långt, är van att segla nätter och skulle tycka att det vore roligt att delta, men tycker att det verkar krångligt. Hör gärna av dig till oss så reder vi ut begreppen. Vad som krävs dock är att du har tillgång till en båt med ett SRS-tal på 1.19 eller mer.

Info: www.gqss.se