3 juni, 2016

Doris ska få fler barn till sommarsimskolan

I år tar Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet hjälp av Disney/Pixarkaraktären Doris för att få fler barn att gå i sommarsimskola. Samarbetet har som mål att på ett lekfullt sätt lära ut livsviktig kunskap om vattensäkerhet och locka fler barn till landets drygt 400 sommarsimskolor som drar igång i juli runt om i Sverige.

 

Som ett led i visionen att dubbelt så många barn ska få chansen att lära sig simma i sommar, stöttar Trygg-Hansa även i år Svenska Livräddningssällskapets sommarsimskolor. Nytt för i år är att familjens favorit ”Doris”, känd från succéfilmen Hitta Nemo från 2003, kommer att vara del av simskolorna. Den 26 augusti kommer Doris tillbaka på de svenska biograferna i uppföljaren Hitta Doris.

 

– Vi hoppas att karaktären Doris skall få fler familjer att hitta till årets sommarsimskolor. Förhoppningen är att kunna fördubbla antalet barn i år, från dryga 20 000 till 40 000 barn, säger Johan Eriksson på Trygg-Hansa.

 

Den glömska palettkirurgfisken Doris kommer att finnas i en målarbok, diplom och filmer kopplade till sommarsimskolorna. Karaktären får också ett simmärke uppkallat efter sig, ett så kallat Doris-märke som eleverna kan göra sig förtjänta av genom att klara vissa övningar.

 

– Vi är mycket stolta att samarbeta med Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet för att öka intresset för grundläggande vatten- och simkunskap. Vi hoppas att Doris popularitet kan bidra till att öka viljan hos fler barn för att lära sig simma, så att de kan ha en aktiv och säker sommar, säger Anna Glanmark, Marknadsdirektör, The Walt Disney Company Nordic.

 

– Den stöttning som Trygg-Hansa ger i vårt arbete för ökad simkunnighet betyder väldigt mycket för oss och sommarsimskolorna. Att vi dessutom fått förmånen att låta Doris vara en del av simskolorna är fantastiskt. Doris kommer att göra sommarens simskolor alldeles extra roliga och förmedla trygghet och glädje, säger Karin Brand på Svenska Livräddningssällskapet.

 

I juli drar cirka 400 sommarsimskolor igång runt om i Sverige. All undervisning sker utomhus och barnen får lära sig allt från ökad vattenvana och praktiska simövningar till att kasta livboj. Här hittar du din närmaste sommarsimskola: www.sommarsimskola.se

 

Källa: Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet.