31 maj, 2016

Ferretti satsar på säkerhet

Ferretti är inte bara ett varv som bygger extremt påkostade superyachts. Varvet i italienska La Spezia har även en division för säkerhets- och försvarsändamål. På en stor italiensk mässa för försvarsbåtar 24–27 maj visades två nya modeller.

”Seafuture & Maritime Technologies 2016” var en unik möjlighet för alla deltagare att möta stora aktörer på marknaden för försvarsprodukter. Dessutom presenterade deltagarna den senaste utvecklingen när det gäller innovation och teknik både i inom försvar och säkerhet.

FSD – Ferretti Säkerhet och försvar – bildades i februari 2016 för att bredda marknaden för Ferretti Group. Företaget vill möta den ökande efterfrågan av innovativa marinfartyg genom att marknadsföra fartyg med avancerade prestanda och tekniska system.

FSD 350 prua

De två nya modellerna – FSD 195 och FSD 350 – är toppmoderna fartyg byggda för säkerhet och försvar. FSD 195 är divisionens första snabba patrullbåt. Den är 20 m lång med en toppfart på över 50 knop och en räckvidd på drygt 400 Nm.

Det andra fartyget, FSD 350, är i en avancerat utvecklingsfas. Dess längd är 35,4 m och prestanda är över 45 knop toppfart. Beroende på motoralternativ och utrustning kan hon nå 55 knop med en kombination av diesel- och gasdrift. Besättningen består av 24 personer, varav fyra båtpersonal.