12 maj, 2016

Stor och snabb cruiser från Jeanneau

Jeanneau lanserar en ny stor och snabb Cap Camarat. Den blir flaggskeppet i det franska företagets serie med daycruisers, med fokus på ännu mera cruising och bekvämt båtliv.

Kombinera elegans och sportiga linjer. Det är detta som nya Cap Camarat 10,5 WA ska stå för. Båten är designad för att klara av långa sträckor med hög marschfart samtidigt som besättningen kan njuta av komforten ombord.

Båtens skrov är designat av Michael Peters, som har försett den med vad Jeanneau kallar tvåstegsskrov. För den övriga designen svarar Patrice Sarrazin, som även ligger bakom en mängd smarta detaljer ombord.

Varvet beskriver nya Cap Camarat 10,5 WA som ”den idealiska båten för roliga och njutningsfulla dagsutflykter”. Den har plats för tio personer vid matbordet och boutrymmen inklusive sovplatser för fyra personer. Toalett och pentry finns under däck. En intressant finess är den stora midkabinen med dubbelkoj.

Det här är en rejält tilltagen daycruiser, som med dubbla utombordare på 2×300 hk bör ha en topphastighet på minst 40 knop. Skrovet sägs ha en bekväm gång och fina sjöegenskaper.

På däck finns dubbla solplatser och gott om utrymmen för soliga dagar. Sittbrunnen har – beroende på kundens val – L- eller U-formad soffa (3,50 m lång). Akterut finns en stor badplattform.

Förarplatsen har sittplatser för tre.

Tekniska fakta:

Längd:         10,57 m

Bredd:          3,21 m

Motorer:       2×300 hk (2×221 kW)

Info: www.yamaha-motor.se