3 maj, 2016

100 Corsaro – en ny era för Riva Flybridge

Riva håller på med ett nytt spännande projekt vid sitt yachtvarv i italienska La Spezia. Sportig stil och kompromisslös lyx är ledorden för nya 100 Corsaro, som är nästan 30 meter lång (98,1 fot).

Riva 100 Corsaro är flaggskeppet bland det världsberömda varvets flybridgeyachter. Båten är ett resultat av samarbetet mellan Ferretti Group och designern Mauro Micheli tillsammans med Officina Italiana design.

– Riva är tillbaka i flybridgesegmentet som en ledare efter att ha skapat fantastiska modeller för de mest krävande kunderna, säger Stefano de Vivo, vd för Ferretti Group.

– Riva 100 Corsaro har redan attraherat våra kunder med sin otroliga design och sina eleganta lösningar. Den breda ägarhytten är till exempel värd en megayacht eftersom den ger båtägarna en stor privat yta på huvuddäck. Sedan finns de fyra nedre däck sviterna och ett stort fullt anpassningsbar soldäck.

Båten kommer att få sin premiär vid Gold Coast Boat Show i Hong Kong (det första exemplaret har sålts i Asien). I höst blir det förhandsvisningar för utvalda kunder och därefter världspremiär på Cannes Yachting Festival 2016.

Silhuetten hos Riva 100 Corsaro liknar en pilspets, vilket enligt varvet resulterar i en sportig, strömlinjeformad profil som ska förmedla alla båtens sportiga egenskaper. 100-fotaren har stora glasade fönster både för att ge stora ljusinsläpp och för ett ge panoramautsikt.

På soldäck finns en väl skyddande hardtop med aerodynamisk design och mycket hög komfort.

Aktern är ett fint exempel på hur form och funktion kan integreras så att båtens utrymmen kan utnyttjas maximalt. Ett nytt system patenterat av Ferretti Group gör att garageporten i aktern kan öppnas fullt och lutas över badbryggan. I garaget finns plats för en 4,45 m jet-ski. Plattformen kan även sänkas ned till olika djup.

Interiören kännetecknas av en öppen planlösning. Salongen är utrustad som ett lyxigt vardagsrum med en C-formad soffa, ett lågt bord åt styrbord och ett skåp med en TV-skärm som kan döljas i takpanelen. Den eleganta matplatsen har plats för upp till tio personer.

I standardversionen omfattar layouten fyra sviter – tre dubblar och en fjärde med två bäddar. Alla med separat dusch. De två akterkabinerna, identiska i fråga om storlek och inredning, har bland annat 1,86 kvm stora skrovfönster – bland de största i sin klass.

Riva 100 Corsaro finns med två motorkonfigurationer, båda med MTU 16V Series 2000. Kunderna kan välja mellan två M93 2435 hk eller två M94 2638 hk, som ger en marschfart på 24,5 knop och en maximal hastighet 27,5 respektive 25 knop marschfart och 29 knop toppfart. Båten är även utrustad med stabiliserande fenor, som kan ersättas med gyros på begäran.

http://www.riva-yacht.com/