13 januari, 2016

Targa 23.1 får världspremiär på Allt för sjön

Targa 23.1 lanserades 2009 som efterträdare till Targa 23 från 1992. Nu kommer nyheten Targa 23.1 Outboard, som får världspremiär på båtmässan Allt för sjön i Stockholm (Älvsjö) i vår.

Båten har försetts med en aluminiumbracket som har designats för att passa både singel- och dubbelinstallation av utombordare till Targa 23.1 och Targa 25.1.
Med en singel 300 hk Suzuki utombordare når båten en toppfart på cirka 42 knop. För den som vill ha dubbla motorer erbjuds detta upp till 2×200 hk. Bracketen är designad för att smälta in med badbryggan, och bibehålla en intakt badbrygga.

Maskinrummet, där det normalt sitter en diesel inombordare, blir i den här versionen en stor stuv med plats för diverse skrymmande föremål, till exempel en stor vattentank eller sump. En aluminiumdurk som täcker botten kan fås som tillval.

Båten blir även lättare med singel utombordare vilket gör den trailerbar för till exempel sportfiskare, eller varför inte ta med den på släp till sommarstugan?

I övrigt ser båten ut som ”vanligt” med två stickkojer i aktern, vikbar durk över akterkojerna, plats för pentry/kylskåp, lastdäck för och akter, U-bänk i fören.

Info: www.sea4you.se
Info: http://www.nordicmarine.se/

1_Targa 23_3