12 januari, 2016

Ny långfärdsyacht från Van der Valk

Van der Valk Shipyard i Nederländerna är ett av världens finaste kvalitetsvarv för den som vill ha extremt robusta och eleganta yachter med stor möjlighet till kundanpassning. Nu har de lanserat en ny 38 m lång ”explorer yacht”. Varvets Continental Five serie har utvecklats i samarbete med Guido de Groot och erbjuder många möjligheter i val av design.

Trots de många möjligheterna till personlig anpassning har yachten tydliga linjer med en stark och ”maskulin” karaktär. Båten har ett sportigt skrov och kunderna kan välja mellan olika versioner även där, bland annat en deplacementsversion med stålskrov och överbyggnad i aluminium eller en snabbare variant helt byggd i aluminium.

Van der Valk Shipyard har lång erfarenhet av att tillverka yachter i explorertyp. Därför utlovas att hela Continental Five serien klarar av mycket tuffa förhållanden. Båten har extra stor bränslekapacitet för att få maximal räckvidd och klarar enkelt av transatlantiska passager. Motoriseringen är även den väl tilltagen med dubbla CAT C18 ACERT dieselmotorer som standard.

Båten har så kallat triple-deck, vilket ger mycket plats ombord och fler möjligheter till att planera innerutrymmen, flybridge etc. Båten i sig har väldigt hög nivå på allt från inredning till design i basutförandet, bland annat levereras alla varvets båtar som standard med vattenburen värme i durkarna för att ge ett behagligt klimat ombord under alla förutsättningar och i alla geografiska områden.

För designen svarar den känna yachtdesignern Guido de Groot i samarbete med Van der Valk Continental Yachts själva.

– Vi arbetar både direkt för båtbyggare och för enskilda kunder, säger De Groot.

– Van der Valk är välkända sedan mer än ett halvt sekel och det har alltid varit ett nöje att arbeta tillsammans med dem under de senaste tre åren som de har tagit fram båtar i superyacht sektorn.

Continental Five är den största yachten hittills i företagens samarbete. Båda parter är extra nöjda med den flexibilitet som yachten erbjuder, något som många kunder ställer som ett krav eftersom de vill ha en personlig prägel på sin yact.

Som standard har båten ett stort och välplanerat soldäck inklusive wet bar, stor L-formad sittyta och stora solbäddar på flybridge. På bryggdäck finns förarplatsen, kaptens kontor, en lounge, en sky lounge med pentry och flera sociala ytor för att äta eller ha samvaro med gäster.

På huvuddäcket finns salong, olika ”leksaker” inklusive en tenderbåt och swimming pool samt ägarkabinen. Övriga boytor finns på nedre däck, där även bastu, den hydrauliskt manövrerade badplattformen med mera finns.

Info: http://www.wimvandervalk.com/