14 december, 2015

Nya Dehler 42 får världspremiär i januari

På den stora båtmässan i Düsseldorf i januari blir det världspremiär för helt nya Dehler 42. Som synes på bilden här ovan blir den vass cruiser/racer med raka ändskepp och moderna linjer.

På plats vid världspremiären 23 januari finns hela ledningen för Dehler; utvecklingschefen, Karl Dehler, designer Torsten Conradi och VD för HanseYachts som äger Dehler, Dr. Jens Gerhardt.

Målsättningen med nya Dehler 42 är att skapa en snabbseglare i den mycket tävlingsinriktade klassen för segelbåtar på 13 m. båten är designad av Judel/ Vrolijk & Co från Bremerhaven. Delägaren och VD för företaget, Torsten Conradi, har gjort ett starkt arbete med att ta tillbaka varumärket Dehler dit där det en gång var, bland de mest respekterade segelbåtana.

Denna sofistikerade performance cruiser har i princip samma linjer som sin framgångsrika mindre systerbåt Dehler 38, som även utsetts till European Yacht of the Year 2014. Med tre olika kölversioner kan kunderna välja mellan en grund köl (1,98 m), en standardköl (2,15 m) och en djupare köl för mer prestanda (2,40 m).

Detta innebär att nya Dehler 42 kan används i princip i de flesta vatten. Antingen som en modern cruisingbåt, en sportig performance cruiser eller en renodlad och racig regatta yacht. Den nya båten har, enligt varvet, toppkvalitet med bland annat kolfiberförstärkningar i innerstrukturen. Bland tillvalen finns bland annat en rejäl badplattform och ett val mellan en- eller dubbelkabinutförande. Akterkabinen har Dehlers patenterade och unika funktion ”Uni Door”, som delar salongen från badrummet med en låsbar dörr till toaletten oh duschen.