13 november, 2015

44 m Nemo världens första ”Sport Utility Yacht”

Denna 44 m långa yacht är världens första enligt ett helt nytt koncept – ”Sport Utility Yacht”. Den är designad av Fulvio De Simoni och byggd helt i aluminium i samarbete med MC Yacht & CO International för franska Shipyard Ocea Yacht. Med en räckvidd på över 4 000 Nm har hon fantastiska utrymmen ombord för allt från tenders till segelbåtar och jet skis.

Det här är en riktig oceanyacht, som klarar av alla tänkbara förhållanden till sjöss. Både skrov och överbyggnad är gjorda i aluminium.
Räckvidden för yachten är hela 4 000 Nm med en bränsletank på 50 000 liter samt 9 000 liter färskvatten ombord.

Tendergaraget klarar en 7,5 m båt. men här finns även utrymmen för ytterligare en tender, en katamaran, segel- eller sportfiskebåt på det 130 m2 stora halvdäcket.

Yachten har plats för upp till tio gäster i fem sviter samt åtta besättningspersoner i fem kabiner.

Priset beskrivs som konkurrenskraftigt på under 20 MEURO.

Det är efter många års samarbete med Ocea Yacht och erfarenhet av att bygga militär- och fritidsfartyg i aluminium som franska Aldo Manna har beställt den här yachten. Designern, Fulvio De’ Simoni, är en av de bästa i yachtbranschen med ett gott rykte från många andra projekt.

Denna nya yacht i Nemo Class är helt klar för att börja byggas. Det vill inte säga lite i de här sammanhangen, där planering och konstruktion är oerhört omfattande. Hela idén bakom Nemo är att skapa en flytande plattform för alla former av avkoppling.

Yachten har bland annat över 300 m2 öppen duryta, en 25 m2 stor beach club, en swimmingpool, en jacuzzi, flytande vattenleksaker av alla slag med mera. Bland utrymmena finns lounger, lob by, ett gym och allt annat man kan tänka sig behöva för en kryssning jorden runt. Här finns också fem kompletta dubbelhytter med egna badrum inklusive ägarens hytt på 75 m2.

Aluminiumkonstruktionen för skrov och överbyggnad tillåter ett gross tonnage upp till 500 ton.

Nemo är designad för att vara bestyckad med relativt små motorer med en total effekt på 2 800 hk. Detta medger en maxfart på 16 knop och en marschfart på cirka 12 knop.

Nemo är en komplett custom superyacht. Det innebär att alla detaljer ombord kan anpassas för respektive köpare.

NEMO 44M – MAIN CHARACTERISTISTCS
Length 44,0 m
Beam 9,15 m
Draft 1,95 m
Full load displacement 360 t

Fuel capacity 50000 l
Water capacity 9000 l

Engines 2 X CAT C32 ACERT
Power 2 X 1400 HP

Maximum speed 16 knots
Cruising speed 12 knots
Range @ cruise speed 3500 NM
Range @ at 10kn 4000 NM

Guests 10 (5 cabins and 5 bathrooms)
Crew 8 (5 cabins)

Project Manager MC Yacht & Co International
Designer Fulvio De Simoni
Builder Ocea Yacht