12 november, 2015

Marinplus AB exklusiv distributör för VDO Marines produkter

VDO, som är en av de största aktörerna i världen, har tillverkat högkvalitativa givare och instrument till såväl fordonsindustrin som marinindustrin i över 50 år.

I den nya produktserien AcquaLink finns bland annat multidisplayer, navigationsinstrument, motorinstrument, nivåinstrument och kontrollenheter.

De modernt designade instrumenten är enkla att använda, har högsta möjliga tillförlitlighet och är tillverkade av högkvalitativt material som mineralglas, stål och aluminium. Det ger mycket bra läsbarhet samt låg energiförbrukning. Alla AcquaLink instrument är blyfria och tillverkade enligt ISO 14001:2009.

AcquaLink kan hantera både analoga som digitala signaler för att integrera olika delar i båten i samma system (NMEA 0183/NMEA 2000/CANBUS/Ethernet/video m fl). Tillsammans med VDOs givare, sensorer, medialösningar och kameror erbjuds en komplett systemlösning för alla typer av båtar och storlekar.

– Vi är glada över att ha ett väletablerat företag som Marinplus ombord med sin expertis av moderna lösningar till den marina industrin. Det är precis vad Continental vill ha för att på bästa sätt kunna sälja och ge support på våra nyaste produkter”, säger Clyde Goedhart, försäljningschef på VDO Marine, säger Clyde Goedhart, försäljningschef på VDO Marine.

– Att få representera VDO är en viktig pusselbit i vår strävan av vara en komplett och marknadsledande leverantör av moderna system, och en naturlig partner för båttillverkare att vända sig till vid utveckling av sitt sortiment, säger Håkan Blumenthal, VD på Marinplus.

Produkterna presenteras på branschmässan METS 17–19 november.

VDO ingår i Continental Automotive som är ett av världens största företag inom automationsindustrin. Koncernen omsätter över 34 miljarder euro i år och har mer än 208 000 anställda i 53 länder.

Marinplus AB är specialist på lösningar som gör båtar modernare, smartare och säkrare. Vi representerar ledande internationella leverantörer inom el- och kontrollsystem, mörkerkameror och navigationssystem som tillsammans med våra tjänster gör det möjligt att få riktigt användarvänliga och innovativa lösningar. Våra kunder är båttillverkare, installatörer, butiker, rederier och myndigheter i Norra Europa.

Info: www.marinplus.se