10 november, 2015

Sjöräddningssällskapet stabiliserar med Zipwake

Efter lyckade prover under hösten har Sjöräddningssällskapet valt att utrusta sina mindre fartyg med trimsystemet Zipwake.

Systemet har på ett övertygande sätt gett både ökad stabilitet och manövreringsförmåga och vi är väldigt nöjda med de prestanda- och komfortförbättringar båtarna därmed har fått, säger Per-Egon Persson, Sjöräddningssällskapet.

Zipwake har börjat installeras på båtar i Gunnel Larsson- och Postkodslotteriklassen. Totalt har Sjöräddningssällskapet fler än 40 fartyg i dessa klasser.

– Vi är oerhört stolta över att Sjöräddningssällskapet valt Zipwake till sina fartyg, säger Mattias Hedlund, Vd Båtsystem.

Detta visar att automatiska trimsystem gör stor skillnad även under de tuffaste förhållanden man kan tänka sig till sjöss, ett mycket meriterande kvitto på systemets förmåga.

Sjöräddningssällskapet har i över 100 år haft uppdraget att rädda människor i sjönöd. Idag har man 69 bemannade räddningsstationer längs kusterna och i de stora sjöarna och därtill drygt 2000 frivilliga sjöräddare. Totalt lämnar SSRS kaj över 8000 gånger varje år och detta ställer högsta krav på besättning, fartyg och utrustning.

Båtsystem AB är en av Sveriges ledande leverantörer av marina tillbehör med mer än 40 år i branschen. Mest kända är de för sina rostfria produkter och belysning men arbetar även med premiumagenturer som JEFA, Prebit, Ilas och Zipwake.

Info: ssrs.batsystem.se