31 oktober, 2015

Flera medaljchanser på världscupfinalen i segling

Svenska seglarna har stora framgångar vid världscupfinalen i Abu Dhabi som avslutas med medaljrace för de tio främsta på söndag. Bäst till ligger Josefin Olsson i Laser Radial på en andra plats bara en poäng efter ledaren. Anton Dahlberg & Fredrik Bergstöm ligger på silverplats men för dem är det något längre upp till guldet.

För VM-silvermedaljören 2014 Josefin Olsson är det en kamp med holländskan Marit Bouwemeester om guldet, endast en poäng skiljer dem åt så det är först i mål som gäller dem emellan.

Också Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger på en andra plats men de måste slå den femfaldige världsmästaren, australiensaren Mat Belcher med gasten Will Ryan med fyra båtar imorgon för att ta guldet samtidigt som det är tätt bakåt.

Bland dem som jagar återfinns Johan Molund och Sebastian Östling som ligger på 5:e plats.
Också Jesper Stålheim i Laser ligger 5:a efter att ha vunnit grundseriens första och sista segling. Jesper har god chans till en bronsmedalj om han lyckas fortsätta spika.

-Vi har startat tidigt varje dag här i Abu Dhabi i stark och skiftig landbris, en vind som senare har dött ut när sjöbrisen försökt dra igång. Jag har startat riktigt bra hela regattan och har sen hittat rätt väg upp på första kryssarna, är extra nöjd med att kryss farten har varit riktigt bra i 15-20 knops vind. Jag går in med en bra känsla och starkt självförtroende inför morgondagen där jag har allt att vinna, kommenterar Josefin Olsson sin insats.

-Vi gillar att det är skarpt läge och det är en fantastisk möjlighet att få segla ett avgörande race med perfekt inramning. Vi går ut som tvåa, det är tajt i toppen. Vi kommer fokuserar på vår segling. Sju poäng upp till guld. Självklart vill vi vinna, säger en laddad Anton Dahlberg.

Regattan i Abu Dhabi är avslutningen på Internationella Seglarförbundets världscupserien på sex regattor på fem kontinenter. Finalen avgörs i ett fält på 20 båtar där vinnaren i varje deltävling plus de högst rankade i världen är inbjudna.

Finalerna avgörs med första start kl. 09.00 lokal tid (06.00 svensk tid).

Seglingarna kan följas via tracking här www.sailing.org/worldcup/multimedia/tracking.php

Länk till resultat här: www.sailing.org/worldcup/results/index.php