30 oktober, 2015

Biltema donerar 9 Mkr till arbetet med flyktingsituationen i Europa

Som resultat av flyktingkrisen i Mellanöstern och Europa, har Biltema Foundation gått in med ekonomiskt stöd till de båda hjälporganisationerna Läkare utan Gränser och Rädda Barnen. Pengarna kommer att användas för att säkerställa sjukvård, mat och tak över huvudet för flyktingar i Syrien, Libanon, Irak och andra länder som berörs av flyktingkatastrofen. Det är en ofattbara humanitär situation i Europa, tiotusentals människor har lämnat sina hem och över hundratusentals människor har blivit hemlösa. Det saknas tak över huvudet, kläder, mat och rent vatten.

“Biltema Foundation har tidigare gjort stora donationer i samband Ebola-katastrofen och vid tyfonen Haiyan på Filippinerna. Biltema Foundation stödjer också flera andra stora hjälpinsatser i ett antal andra länder. Naturligtvis är vi också med och bidrar till att hjälpa så många barn, familjer och människor som är drabbade av denna hemska humanitära situation” säger grundaren av Biltema, Sten-Åke Lindholm, som är styrelseordförande i Biltema Foundation.

Om Läkare Utan Gränser
Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. LUG bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Rädda Barnen
Finns på plats för barn och deras familjer under nästan hela deras flyktväg. Från krigens Syrien och Afghanistan, genom de flesta av transitländerna – Libanon, Jordanien, Irak, Turkiet samt många europeiska länder, till mottagandet i de europeiska länder där barnen får stanna.