20 oktober, 2015

Ny 41-fotare från Beneteau – premiär i Paris

Beneteau presenterar en helt ny Oceanis 41.1 vid den stora båtmässan i Paris i december. Lanseringen kommer fyra år efter det att Beneteau sjösatte den förra generationens Oceanis 41, 45 och 48, som är erkänt goda seglare och familjecruisers.

Den nya 41:an innehåller, enligt Beneteau, allt det bästa från sina föregångare vad gäller prestanda och smarta lösningar. Målet är att presentera klassens bästa segelbåt.

Samtidigt som nya Oceanis 41.1 är en prestandaseglare finns det många möjligheter att få en personligt planerad och utrustad båt. Hon har också helt klart ett eget linjespel med design av Nauta Design. Båten har gott om plats under däck, inte minst i aktern där det bland annat finns en för den här storleken extra stor sittbrunn.

I aktern finns en utfällbar badplattform, som naturligtvis hålls stängd under segling. När man ligger för ankar eller i hamn kan plattformen fällas ut för att skapa en mycket stor badplattform. Båten har en hög targabåge tvärs över hela sittbrunnen

Att segla Oceanis 41.1 är komfortabelt med ett välbalanserat skrov designat av Finot Conq Architects. Masten står längre akterut än på tidigare modell och segelplanet är optimerat för bekväm segling. Båten kan utrustas med ett ”Performance Pack” (tysk skotning och segel med kolfiberlook), vilket ger Oceanis 41.1 komfortabel seggling med god båtfart.

Inredningen, designad av Nauta Design, finns i två utföranden. Antingen ljus eller mörk ek tillsammans med moderna material i alla boutrymmen och sociala ytor. Även när det gäller textilierna kan kunden välja mellan flera olika material och färger.

Tekniska fakta
Längd ö a: 12,43 m
Längd skrov: 11,98 m
Bredd: 4,20 m
Segelarea: 85,1 m²
Djupgående: 2,18 m (djup köl)
Djupgående: 1,70 m (grund köl)
Deplacement: 8 777 kg
Motor: 30 hk
Bränsle: 200 liter
Vatten: 240 liter
CE-klass: A8/B9/C14
Info: http://www.yachtsale.se/beneteau-segelbatar/