12 oktober, 2015

Ryds väljer Zipwake – premiär på nya Ryds 628 S-Line

Zipwake Sea Trial Ryds 23WA from Zipwake on Vimeo.

Den svenska småbåtstillverkaren Ryds har valt att teckna ramavtal med Båtsystem gällande interceptorbaserade trimsystem till sina båtar.

– För Ryds som har målet att bygga de bästa småmotorbåtarna i Europa var valet enkelt, säger Tom Kühne, VD Ryds.

Ryds kommer till att börja med ha Zipwake till sina S-linemodeller och premiärvisning sker i samband Göteborgsmässan med nya 628 S-line.

– Vi är mycket glada över att Ryds som första småbåtstillverkare valt Zipwake till sina båtar säger Mattias Hedlund VD, Båtsystem.

– Detta visar att även mindre båtar har stor nytta av snabba automatiska trimsystem för att göra båtåkandet till en ännu bättre upplevelse. Både Ryds och Zipwake är helt svensktillverkade kvalitetsprodukter i hjärtat av Småland.

Zipwake Dynamic Trim Control System är ett supermodernt helautomatiskt trimsystem, med snabbverkande interceptorer som på ett effektivt sätt får upp båten i planingsläge. Interceptorernas snabbhet och den automatiska funktionen gör stor skillnad på komforten ombord, framförallt vid sidsjö eller snedlastning. I och med att båten når sin planingströskel snabbare och även behåller planingsläget i lägre farter får båten en betydligt lägre bränsleförbrukning jämfört med traditionella trimplan.

Systemet är konstruerat för modern serietillverkning i Sverige vilket ger en mycket konkurrenskraftig prisbild.