16 september, 2015

Sea Ray 510 Fly premiär i Cannes

På Cannes båtmässa, som hölls förra veckan, var det Europapremiär för en helt ny modell från amerikanska Sea – den helt nya 510 Fly. Båten hade USA-premiär för drygt ett år sedan, på Ft. Lauderdale International Boat Show. Med den här modellen markerar Sea Ray att de vill etablera sig med sina Sport Yachts även i den här storleksklassen.

Liksom för många andra båttillverkare är det stor innervolym och mycket ljus i båten som sätts i främsta rummet vid designen. Det är det som kunderna vill ha och med modern byggteknik och moderna material går det att komma väldigt långt.

– Med 510 Fly har fokus för oss varit större öppna ytor och bättre boutrymmen ombord, säger Luca Brancaleon, ansvarig för International Sport Yachts and Yacht sales.

– Båten har en master cabin med full bredd och stora fönster, så att man känner närheten till havet. Det finns tre stora kabiner ombord med två stycken badrum, där Sea Ray har lagt stor vikt vid ergonomi och bekvämlighet.

För den europeiska marknaden har båten fått ett större urval av material till interiören. Dessa inredningslösningar gör att båten upplevs större och mer elegant samtidigt som mer ljus släpps in.

Båten kan fås med flera framdrivningssystem, bland annat olika podsystem. För under som vill ha mer traditionella system utan att ge avkall på manövrerarbarheten levereras den även med traditionella axlar tillsammans med ett joysticksystem.

Båten har ett öppet och stort pentry i nära anslutning till förarplatsen. Uteplatserna på 510 Fly är rymliga för att ge plats åt familj och vänner.

I versionen med axeldrift kan kunder även välja att få besättningskabin. Något som knappast blir aktuellt i Skandinavien.

Tekniska fakta
Sea Ray 510 Fly
Längd: 15,5 m
Bredd: 4,6 m
Djupgående: 1,27 m
Vikt: 20,2 ton (torrvikt med vinkelväxel)
Bränsle: 1 892 liter
Vatten: 492 liter
Hålltank: 257 liter
Personer: 8
Motorer:
Twin Cummins® QSC 8.3 – 600 HO
Diesel V-Drives w/ETS
(T-574 hp – 428 kW)