8 september, 2015

Båtfestival i Cannes lockar storpublik

Den här veckan startar en av världens största flytande båtmässor, Cannes Yachting Festival. Mässan drar storpublik med bland annat över 50 000 internationella besökare. Årets Cannes Yachting Festival hålls 8–-13 september. Besökarna kan se ett enormt utbud av allt från lyxiga motor och seglingsyachter till specialbyggen och mindre båtar.

Fram tills för några år sedan var det Genuamässa i Italien som var båtbranschens stora samlingsplats i Medelhavet. Idag har Cannes tagit över fullständigt och Genuamässan kämpar för sin överlevnad. Tillsammans med en mycket exklusiv yachtutställning i Monaco har Cannes tagit greppet om kunderna och besökarna.
Champagnen flödar i montrarna, där besökare och besättningar i år kan vinna elektriska cyklar, designade väskor och Apple Watch. Allt för att visa att delar av båtbranschen mår riktigt bra ekonomiskt och vill attrahera kunder från hela världen.
Till nästa år kommer Cannesmässan att utvidgas med ytterligare en avdelning, ”La Terrasse”.
Bland nyheterna i år finns nya modeller från jättarna Jeanneau och Beneteau såväl som amerikanska och europeiska båtbyggare. Här visas också en rad nya och mycket exklusiva yachter, av vilka en del är över 100 m långa.
Engelska Princess kommer att fira sitt 50-årsjubileum i Cannes (och på båtmässan i Southampton som pågår några dagar senare). Även Sunseeker har utlovat en stor monter i Cannes med flera nyheter.
Info: http://www.cannesyachtingfestival.com/