8 september, 2015

Hållbara Hav och briggen Tre Kronor besöker Norrlandskusten

Initiativet Hållbara Hav och briggen Tre Kronor af Stockholm besöker Örnsköldsvik 10-12:e, Härnösand 13-16:e och Sundsvall 16-18:e september. Under besöken sätts fokus på Östersjöns situation. Miljöutställningen ”Etta med kök” visas för skolklasser och allmänhet. Under “Öppet skepp” finns möjlighet att gå ombord på Tre Kronor af Stockholm och det kommer även att erbjudas seglingar.

Miljöutställningen ”Etta med kök” handlar om kemikalier, läkemedel och plaster i vår hemmiljö och visas på kajen i anslutning till fartyget. Mycket av det vi använder oss av hemma hamnar så småningom i våra vattendrag och slutligen i Östersjön. Öppna skåp och lådor och finn tips om vad vi kan göra för Östersjöns bästa. Utställningen invigdes i Almedalen 2014 av miljöminister Lena Ek.

Utställningen kommer att visas för skolklasser på förmiddagarna och för allmänheten i samband med Öppet Skepp. Fri entré.

Öppet skepp

Välkommen ombord och se hur Tre Kronor ser ut från insidan! Vi visar fartyget och berättar om våra seglingar och vårt arbete för ett rent och friskt Östersjön. Fri entré.

Upplev hur det är att segla ett segelfartyg som för 150 år sedan. Vid samtliga hamnbesök erbjuds möjlighet att segla med på någon av våra fyra timmars lunch- eller kvällskryssningar samt två längre seglingar mellan Härnösand och Sundsvall samt Sundsvall och Mariehamn.

Programmet för respektive stad finns på www.hallbarahav.nu