2 september, 2015

Land Rover BAR i stark position i Louis Vuitton America’s Cup Series

Förhållandena i Göteborg vid den andra deltävlingen i Louis Vuitton America’s Cup World Series bjöd på nära nog perfekta tävlingsförhållanden första dagen, med vindhastigheter på mellan 5–8 m/sek. Land Rover BAR kämpade mot Team Oracle USA om andraplatsen inför den andra tävlingsdagen.

Pressmeddelande:
Dag två präglades av besvärliga förhållanden med lätta och ostadiga vindar, en ny erfarenhet i årets tävlingar. Det uppstod en viss oro för att vinden inte skulle räcka till, men två race kunde genomföras, där Land Rover BAR fick slita hårt för komma igen efter två besvärliga starter. Laget kom tillbaka med en tredjeplats i det tredje racet, men fick nöja sig med en frustrerande femteplats i det fjärde. Med det resultatet blev de trea totalt i Göteborg, strax bakom Emirates Team New Zealand och BMW Oracle Racing, vilken ger dem en sammanlagd andraplats i serien.

Skepparen och lagledaren Ben Ainslie kommenterade:
”Det var en tuff bana. Vinden var mycket lättare andra dagen än under tidigare racing, och det innebar en ny dynamik för alla lag. Vi fick kämpa en hel del på grund av mindre lyckade starter och jobbade hårt för att komma i kapp i båda racen. Vi kämpade hela vägen och slutade totalt på pallen, något som vi är nöjda med. Vi skulle förstås helst velat hamna högst upp på pallen, men det är nästa steg i vår America’s Cup-resa, och det känns bra att tävla i toppen i det här sällskapet.

”För att vara ett nytt lag presterar vi bra, men massor av förbättringar återstår och vi behöver jobba på dem inför den kommande deltävlingen i Bermuda i oktober.”

Nu är det bara att gå för fullt i säsongsfinalen när Louis Vuitton America’s Cup World Series flyttar till Bermuda 16–18 oktober.
Följ tävlingen på www.LandRoverBAR.com

Resultat för Louis Vuitton America’s Cup World Series i Göteborg – fyra race:
1. Emirates Team New Zealand – 54
2. ORACLE TEAM USA – 48
3. Land Rover BAR – 46
4. Softbank Team Japan – 43
5. Artemis Racing – 42
6. Groupama Team France – 37
Totalställning för Louis Vuitton America’s Cup World Series efter två deltävlingar:
1. Emirates Team New Zealand – 72
2. Land Rover BAR – 65
3. ORACLE TEAM USA – 64
4. Softbank Team Japan – 56
5. Artemis Racing – 53
6. Groupama Team France – 50

Info: www.media.landrover.com