31 augusti, 2015

Rekordpublik på Allt på Sjön i Gustavsberg

Båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg har just avslutats efter tre soliga dagar fulla med båtälskande besökare. Mässan bjöd på nya rekord, både vad gäller antal besökare (22 182 st, +7% jämfört med 2014) och utställare (270 st båtar och 80 st tillbehörstält, +10% jämfört med 2014). Mässan kan nu titulera sig Nordens största flytande båtmässa, enligt Sweboat.

Även denna gång gjorde mässan skäl för sitt namn. Över 50 segelbåtar fanns på plats, allt från läckra dagseglare till jordenruntseglare. Även på motorbåtssidan var mångfalden stor med allt från trendiga aluminiumbåtar till lyxjakter, till och med en ubåt dök upp. Över 30 av alla utställda båtarna var helt nya på den svenska marknaden.

Ett mycket uppskattat inslag på mässan var prova-på-bryggan där nyfikna på båtlivet kunde prova på att köra både motorbåt och segla med instruktörer. Sammanlagt blev det över hundra turer!

– Detta var femte året mässan arrangerades och vi märker nu att den verkligen fått fäste i folks medvetande. Vi har haft besökare från hela landet och det har gjorts många affärer direkt på mässan. Både besökarna och utställarna uppskattar den familjära och gemytliga stämningen vilket gör oss lite extra stolta som mässarrangör säger Patric Borén, mässansvarig på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

Nästa års mässa arrangeras den 2–4 september 2016.