21 augusti, 2015

Båtmässa på Marstrand med 60-tal båtar

Det blir en båtmässa på Marstrand samma helg som Öppna Varv på Orust, 21–23 augusti. Arrangör är VästSvenska Båtbranschen (VSBB).

Mässan är ett resultat av att Båtmässan i Kornhall och Båtmässa Marstrand flyttar samman till ett arrangemang. Ulf Elmqvist på Marstrands Sjötransporter är en av dem som har drivit det här som en utveckling av Marstrandsmässan som arrangerades i början av juni.

På Marstrand är förutsättningarna bra för alla som vill övernatta i anslutning till mässan. Här finns också en stor hamn som är van att ta emot många besökare under en kort tid.

– I dagsläget har vi ett 60-tal båtar anmälda och 12–13 tält med andra utställare, säger Göran Forsman, ordförande för VSBB.

Mässan har fritt inträde. VästSvenska Båtbranschen är en sammanslagning av Göteborgs Båt- och Motorhandlarförening (GBM) och VästSvenska VarvsFöreningen (VSVF). VSBB har 90 medlemmar.

– Som branschorganisation är det givetvis vår plikt att lyssna på branschen, våra medlemmar och deras önskemål. En liten skara aktörer har framför att de vill flytta Öppna Varv till Marstrand och för att visa att vi lyssnar på branschen har vi ägnat ganska mycket tid att besöka inte bara Marstrand utan totalt ett 15-tal hamnar, säger Mats Eriksson, vd för Sweboat.

– Öppna Varv drar runt 20 000 besökare, tillbehörstälten är fullbokade sedan länge och bryggorna är i princip fulla också. Mässan får mycket höga betyg av utställarna. Där står vi nu och för Sweboat är det fullt fokus på både Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg.
Lars-Åke Redéen