18 augusti, 2015

Discovery 55 MkII på Öppna Varv

Till helgen är det dags för Öppna Varv på Orust. Hamnen hos Hallberg-Rassy på Ellös är välfylld med mycket intressanta båtar och dessutom håller flera marinföretag öppet i Henån och i Kungsviken. Separat anordnas även en båtmässa på Marstrand under samma helg.

En av de mest spännande båtarna för svenska långseglare är brittiska Discovery Yachts, som för första gången deltar på Öppna Varv. Företaget visar sin nya Discovery 55 Mk.II.

Det är en yacht helt avsedd för ”bluewater cruising”, ritad av legendariska Ron Holland. Båten är snabb, välbalanserad och elegant. Hon är helt byggd för att två personer ska kunna hantera henne med enkelhet även under längre seglingar.

Enligt Discovery själva är den version som visas på Ellös med upphöjd salong och inre navigationsplats särskilt populär bland skandinaviska kunder.

Den Discovery 55 Mk.II som visas på Orust har byggts för skandinaviska förhållanden. Inredningen är i körsbär (design Ken Freivokh) och har omvänd akterkabin samt badkar (!) i cockpit.

– Intresset för våra yachter har aldrig varit större från skandinaviska kunder. Med ett ökande antal ägare i den regionen så är det hög tid att vi delat på Öppna Varv med vår nya Discovery 55 Mk.II. Vi ser fram emot att introducera skandinaviska kunder för denna äkta bluewater cruising yacht och att dela vår kunskap från hundratusentals seglade sjömil i Discovery-båtar, säger Alastair Walton, försäljningschef på Discovery Yachts.

För detaljer och måttuppgifter, besök hemsidan: www.discoveryyachts.com