18 augusti, 2015

Elegant och stryktålig smartphone S40 från Cat

Nytt 4G-handset med Android Lollipop kombinerar utmärkt design med exceptionell stryktålighet och kraftfulla specifikationer

Cat Phones har presenterat den stryktåliga smartphonen Cat S40: en tuff, tålig mobiltelefon som är lika snygg som den är kraftfull. Telefonen har designats med den växande marknaden för stryktåliga smartphones i åtanke, där 10 miljoner enheter såldes globalt under 2014. S40 är den tuffaste smartphonen i Cat Phones portfölj hittills.

En undersökning gjord av Cat Phones bland personer som i dag använder en stryktålig smartphone visade att 80 % har skadat en telefon under de senaste fem åren. Hälften av dessa har fått bildskärmen spräckt eller krossad, och lite mindre än hälften har skadat telefonen genom att tappa den i vatten av misstag. Ungefär en tredjedel har varit med om att komponenter, kåpor eller andra delar av telefonen har lossnat, i de flesta fall när telefonen har tappats.

I en annan studie har fokusgrupper med hantverkare och personer som arbetar utomhus visat att mobiltelefoner som skadas i krävande arbetsmiljöer är ett vanligt problem. Mer än hälften av undersökningens deltagare hade någon gång spräckt eller gjort sönder bildskärmen på sin mobiltelefon. Den upplevda bristen på attraktiva, stryktåliga alternativ är en stor anledning till att olämpliga produkter används, trots att många av de tillfrågade hade skadat sina telefoner flera gånger.**

Nya Cat S40 har utformats för att komma till rätta med dessa problem och för att tilltala de 85 miljoner människor runtom i världen som arbetar inom byggbranschen, genom att kombinera överlägset stryktåligt skydd och smartphone-prestanda med utseendet hos en stilren, hett eftertraktad telefon.

Några iögonfallande egenskaper hos S40:
● Falltestad på betong upp till 1,8 meter
● IP68 och överträffar Mil-Spec 810G – vatten, damm och stötar
● Superljus bildskärm som kan användas i direkt solljus
● Hög batterikapacitet
● Corning Gorilla®-glas 4
● Teknik för användning med handskar
● Teknik för användning med blöta fingrar
● Vattentäta varningssensorer meddelar användaren när telefonen inte är vattentät (och visar med en animation hur det kan åtgärdas)
● Dedikerad appbutik med de senaste relevanta apparna för arbete och fritid utomhus (samt full tillgång till Google Play)
● Lanseras med sitt eget sortiment av stryktåliga tillbehör från Cat

”Allför många blir svikna och ruinerade av smartphones som går sönder därför att de används i arbetsmiljöer som de inte är byggda för”, säger Oliver Schulte, vd på Bullitt Mobile. ”Vi såg behovet av att använda vår expertis för att lansera en stilren och stryktålig smartphone som erbjuder såväl skydd som stil och prestanda. Med den eleganta stryktåliga designen hos S40 presenterar vi en enhet som ser fantastisk ut, kör den senaste versionen av Android och erbjuder den grad av skydd mot skador som våra kunder behöver.”

S40 kommer att ha konsumentpriset 439 EURO och lanseras i över 60 länder från och med 1 augusti.

Info: www.catphones.com