18 augusti, 2015

Nordstar 26 Outboard med Mercury utombordare

På årets Öppna Varv på Orust har Nordstar 26 Outboard Sverigepremiär. Utbordarversionen av Nordstars 26-forare har blivit en succé internationellt och nu premiärvisas den alltså i Sverige.

Det har blivit allt vanligare att utrusta, även större, hyttbåtar med utombordare. På så sätt håller man servicekostnaderna nere och får en båt som kan brukas året runt utan att behöva vinterkonserveras.

Nordstar som var tidigt ute med utombordarversioner till sina hyttbåtar har i dag marknadens bredaste utbud av större hyttbåtar för utombordare. Man erbjuder i dag utombordare till sina modeller på 24, 26, 28 och 30 fot.

Nordstar 26 Patrol har fått mycket bra omdömen i svensk båtpress, men den har aldrig tidigare visats för allmänheten i Sverige.

Mässbåten är utrustad med dubbla Mercury Verado på 200 hk vardera, vilket ger båten en toppfart på över 45 knop. Utöver fartresurser och sjöegenskaper bjuder Nordstar 26 Patrol på 2–4 kojplatser, pentry och separat wc. Inredningen i lackad teak, Alcantara och polerat rostfritt stål ger en känsla av sober elegans.

Båtliv hade ett reportage med provkörning av Nord Star 26 Patrol i nr 6–14. Artikeln finns i E-tidningens arkiv på hemsidan.

Tekniska fakta
Längd: 8,6 m
Bredd: 2,8 m
Vikt: 2 800 kg
Motor: 250–700 hk
Toppfart: 55 knop
Bränsle: Bensin
Antal personer: 6
Pris: från 1,2 Mkr
Info: www.nordstarsverige.se