11 augusti, 2015

För egna segel till Svalbard

”Arktisk feber” är en ny bok som handlar om en segling till Svalbard och norra ishavet. Den är skriven av Tobias Törnebohm ihop med Göran Lundin från förlaget Ord&Visor.

Pressmeddelande:
Boken bjuder med läsaren på en fängslande segling i ljusa nätter upp till Svalbard för möten med en vidunderlig natur och ett unikt djurliv. Men det blir även stunder av frustration och rädsla när utrustning går sönder och naturens krafter tar över.

Titeln syftar på den längtan efter fria isvidder som drev förra sekelskiftets polarfarare i jakten mot Nordpolen – men står även för den klimatförändring som hotar Arktis med smältande isar.

– Så länge jag minns har jag alltid fascinerats av polarfärderna runt förra sekelskiftet. Att på nära håll få chansen att uppleva dessa fantastiska miljöer och även känna på den utsatthet de måste ha upplevt blev till ett slags examensarbete inom ämnet, skriver författaren.

Tobias Törnebohm tar med läsaren på en dramatisk resa till Svalbard och 80:e breddgraden. Färden görs med s/y Bölja, en 37 fots havskryssare i plast.

Tobias Törnebohm är ingenjör och bosatt i Stockholm. Hans stora passion är segling och natur och han har genomfört flera långseglingar med sin s/y Bölja. Seglatsen till Svalbard resulterade i boken Arktisk feber. Boken släpps till marknaden i slutet av augusti.

Info: http://www.ordvisor.se/index.php