4 augusti, 2015

Starka linjer i nya Beneteau Flyer 8.8 Sundeck

Nya Beneteau Flyer 8.8 Sundeck blir lätt att känna igen med sin tydliga designkod. Båten har en trubbigare layout än tidigare, en väl skyddande vindruta och ett praktiskt gångbord på babordssidan.

Flyer 8.8 Sundeck är från början avsedd för dubbelmontage med utombordare, något som blir allt vanligare i båtbranschen. I stället för en stor motor väljer många tillverkare att satsa på två mindre motorer. Det ger ökad trygghet men också mycket vridmoment i vattnet tack vare en stor total bladarea.

Båten utmärker sig med goda prestanda, enligt den förhandsinformation som har kommit ut. Den har till exempel senaste generationens luftsmort skrov (Airstep) och den kan bära upp till 500 hk motorstyrka.

Premiären sker vid båtmässan i Cannes i september – Festival de la Plaisance de Cannes – där Beneteau bland annat visar en soldäcksversion av båten.

Ombord i denna typiska dagtursbåt finns ändå bekväma boutrymmen med två fullängdskojer och rymliga sociala ytor med en väl tilltagen sittbrunn med U-soffa i aktern.

Båtens färgsättning är lite annorlunda med brunt och rött i kontrast. Även båtens linjer strå för något nytt som kanske är en del av den trend vi även har sett hos en del skandinaviska båtar (Bella med flera) med allt mer kantig design.

Båten är utrustad med kyl, mikrovågsugn, separat badrum med toalett och dusch.

Tekniska fakta
Total längd: 8,50 m
Bredd: 2,89 m
Bränsletank: 400 liter
Motor max: 500 hk
CE-klass: B8 / C11